V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1381 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 19 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po 3 nasilja v družini in povzročitev telesne poškodbe, po 2 grožnji in drzni tatvini, ter po 1 ponarejanje denarja, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja.

V noči na 2. 12. 2021 je bilo v Grosuplju ukradeno tovorno vozilo znamke Iveco Daily, bele barve, letnik 2010, registrskih oznak LJ 03-KCH

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 11 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 nesreči pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 19.16 sta v predoru Markovec, smer proti Kopru, občina Koper, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator na enem vozilu. Voznik je z drugim vozilom pobegnil s kraja nesreče. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Gambije (7), Iraka (5) in Afganistana (4).