V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.403 klicev. Med 568 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 93 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.50 so na AC med priključkoma Šempeter in Šentrupert v smeri MB-LJ verižno trčila 4 osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili razsvetljavo, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 6.21 sta v naselju Čatež ob Savi, občina Brežice trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in ju pregledali. Reševalci NMP Brežice so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v UC Brežice.

Včeraj, okoli 12.30 je v križišču Ulice Bratov Babnik in Podutiške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri je sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila pri zavijanju levo izsilil prednost motoristu, ki je vozil naravnost. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ob 13.42 je na Gortini, občina Muta, osebno vozilo na prehodu za pešce zbilo osebo. Posredovali so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali na zdravljenje v SB Slovenj Gradec.

Ob 15.27 so na cesti Laško – Celje v naselju Debro, občina Laško, trčila tri osebna vozila, v kateri se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj nesreče, očistili vozišče, odklopili akumulatorje in osvetljevali kraj nesreče. Pri trku med vozili je eno izmed njih zagorelo. Začetni požar so pogasili mimoidoči z gasilnikom, gasilci pa so vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 17.53 sta v križišču Novomeške in Trdinove ceste v Šentjerneju trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali in razsvetlili kraj, odklopili akumulatorja, počistili cestišče in nudili pomoč policiji ter vlečni službi. Reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto so na kraju oskrbeli tri osebe in jih prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 17.57 je na cesti Glinje – Zalog pri Cerkljah, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci GARS Kranj in PGD Cerklje so zavarovali kraj nesreče, oživljali osebo, nudili pomoč reševalcem NMP Kranj, odklopili akumulator in osvetljevali kraj dogodka. Oseba je na kraju nesreče umrla. Policija predvideva, da je voznica zapeljala s ceste zaradi zdravstvenih težav, odredili so obdukcijo.

Ob 23.54 je na avtocesti na razcepu Nanos v smeri Ljubljana, občina Postojna, osebno vozilo trčilo v zaščitno betonsko ograjo. Gasilci PGD Razdrto in Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji pri osvetljevanju kraja dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, ter 2 nasilji v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 175 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 106 na območju PU Novo mesto, 48 na območju PU Koper, 13 na območju PU Maribor in 8 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (53), Indije (38) in Afganistana (24)

 

Spletno uredništvo