V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.046 klicev. Med 403 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 78 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

 

V 76 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 3.47 se je v ulici Mirce v Ajdovščini osebno vozilo zaletelo v drog javne razsvetljave. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina.

Ob 5.08 je na Ljubljanski cesti v Velenju osebno vozilo trčilo v nadstrešek in pod nastreškom parkirano osebno vozilo. Gasilci PGD Velenje so s pomočjo avtodvigala dvignili nadstrešek in izpod njega izvlekli obe vozili. Nadstrešek so začasno stabilizirali in dvignili, odstranili podporne stebre in streho nadstreška spustili varno na tla. Na vozilih so odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 9.19 je na avtocesti za izvozom Vransko v smeri Ljubljane, občina Vransko, prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so kraj zavarovali, kraj dogodka, pregledali udeležene, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine ter odklopili akumulator vozila. V prometni nesreči poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 14.40 je na cesti Žuniči–Vinica pri naselju Paunoviči, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Reševalci NMP Črnomelj so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter vozilo postavili nazaj na kolesa.

Ob 18.31 sta na Tržaški cesti v Ljubljani trčili osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli voznico osebnega vozila, ki je ob nesreči doživela šok.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 rop, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 106 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 80 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto in 9 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (36), Iraka (13) in Kube (12).

 

Spletno uredništvo