V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1242 klicev. Med 493 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 86 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 5 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Kraj in Murska Sobota.

Ob 0.45 se je v naselju Ribčev Laz, občina Bohinj, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so kraj dogodka zavarovali, nevtralizirali po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili pomoč pri osvetljevanju kraja dogodka policistom PU Kranj.

Ob 6.55 sta v glavnem križišču v Podsredi, občina Kozje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so kraj zavarovali, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi osebe, odklopili akumulatorja ter z vpojnimi sredstvi posuli vozišče in preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin.

Ob 8.38 je v naselju Trstenik, občina Šentrupert, osebno vozilo zapeljalo s cestišča se večkrat prevrnilo, obstalo na boku ter zagorelo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj nesreče, pogasili požar in odklopili akumulator. Reševalci NMP ZD Trebnje so poškodovanega voznika oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 10.26 je v Podplatu v občini Mežica voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč drugim enotam. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 21.42 se je v Volčji Dragi v občini Renče – Vogrsko osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V vozilu ni bilo nikogar, tako da pomoči reševalcev NMP ni bila potrebna.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 36 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja listin in nasilja v družini.

V noči na 7. 1. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Renault clio, črne barve, letnik 2019, registrskih oznak KP AE-649.

V noči na 8. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Citroen c4 picasso, kovinsko sive barve, letnik 2009, registrskih oznak LJ MT-082.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 61 na območju PU Novo mesto in 44 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (21), Afganistana (17) in Burundija (13).

 

Spletno uredništvo