V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.784 klicev. Med 674 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 157 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

 

V 92 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 6 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta 2 osebi umrli. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 5 voznikov.

Ob 11.45 se je na avtocesti A2, izven naselja Podbrezje, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 36-letni voznik vozil osebni avtomobil po smernem vozišču namenjenemu vožnji v nasprotni smeri in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri vozil 79-letni voznik. V vozilu slednjega je 74-letna sopotnica utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju prometne nesreče. Voznika pa sta bila v nesreči hudo telesno poškodovana.

Ob 15.50 se je na avtocesti A 5, izven naselja Cerkvenjak, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 73-letni voznik vozil osebni avtomobil po avtocesti A5, iz smeri Lenarta proti Murski Soboti. V blagem levem ovinku pri izvozu Cerkvenjak je z vozilom zapeljal naravnost izven vozišča na zelenico, kjer je trčil v prometno signalizacijo. Vozilo se je večkrat prevrnilo. Voznik je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 121 intervencij na javnem kraju, 36 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 7 kaznivih dejanj nasilja v družini, 6 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, po 2 kaznivi dejanji rop in ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 43 oseb, in sicer 16 na območju PU Maribor, 14 na območju PU Koper in 13 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (13), Nepala (7) in Pakistana (7).