V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 582 klicev, od tega 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih  je 41 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med  drugim  na  področju  kriminalitete  obravnavali  drzno tatvino, 8 tatvin, 12 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so  15 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana)  in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med   20.  12.  2022,  od  6.  ure  in  21.  12. 2022, do 6. ure, policisti Policijske  uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi:
V  Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1200 evrov.
Na  območju  Dola  pri Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.
V  Krtini  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V  Vnanjih  Goricah  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V  Mostah  je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bila odtujena očala. Škoda znaša okoli 300 evrov.
V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  dve  kleti,  od  koder sta bila odtujena električna skiroja. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V  Šiški  je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bil odtujen žar in dve kolesi. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V  Centru  Ljubljane je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 14. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na območju Most. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pristopil za hrbet oškodovanke, jo odrinil, ter ji odtujil denarnico, nato pa s kraja zbežal. Povzročil je za nekaj deset evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 30 let, visok okoli 180 cm, srednje postave, oblečen je bil v črna oblačila.

Včeraj, okoli 14. ure so bili obveščeni o prometni nesreči v Domžalah v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila.  Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila pri speljevanju zaradi neobvladovanja vozila trčil v stanovanjsko hišo. Pri tem se je voznik huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti vse okoliščine še ugotavljajo.

Danes,  okoli  2.  ure  je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče   v   kateri je  bil  samoudeležen  voznik  električnega  skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je pri vožnji čez robnik izgubil nadzor nad vozilom in  padel.  Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat   0,73   mg/l  alkohola  v  izdihanem  zraku.   V  nesreči  se  je povzročitelj  lažje  poškodoval,  zoper  njega  pa  bo  uveden  prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  22.30  je  na  Roški  cesti  v Ljubljani prišlo do prometne nesreče,  katero  je povzročil  voznik  osebnega  vozila,  ki  je  vozil z neprilagojeno  hitrostjo  in  zato ni mogel ustaviti za kolono vozil, ki je stala  zaradi  gneče.  Da bi preprečil trčenje je odvil v leto, ter trčil v voznico,   ki   je  pravilno  pripeljala  nasproti.  Voznica  se  je  lažje poškodovala. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  21.30  je  v Mengšu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili  udeleženi dve  osebni  vozili.  Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila,  ki  je  odvzel  prednost drugemu vozniku pri srečevanju na mostu, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa je izgubil nadzor nad vozilom in trčil  v  drugo  vozilo.  V  nesreči  se  je  drug voznik lažje poškodoval. Policisti  so  opravili  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,43 mg/l alkohola  v  izdihanem  zraku.   Zoper  povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  7.30  je v Mengšu na cesti od Topol proti Kosezam prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi voznik tovornega vozila in dve voznici  osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in trčil v  voznico,  ki je pripeljala nasproti. Voznica, ki je vozila zadaj pa je v izogib  trčenju odvila v desno in zapeljala na travnato površino. V nesreči sta se   voznik   in  voznica  prvega  vozila  lažje  poškodovala.  Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  6.  ure  je  na  štajerski  avtocesti  v smeri Ljubljane za trojanskimi  predori prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri  osebna  vozila.  Ugotovljeno  je bilo, da sta voznika osebnega vozila zaradi  vožnje  na prekratki varnostni razdalji trčila v vozilo pred seboj, ki  se  je  ustavilo  zaradi  gneče. V nesreči so se trije udeleženci lažje
poškodovali. Zoper dva voznika bo uveden prekrškovni postopek.