V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1347 klicev. Med 604 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 117 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 18 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Murska Sobota. Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Ob 0.09 je v naselju Arnače v občini Velenje osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho v jarek. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in vozilo izvlekli iz jarka nazaj na vozišče. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 9.49 je na železniški postaji v Postojni, potniški vlak povozil osebo. Gasilci PGD Postojna so nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Oseba je na kraju umrla, o dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 11.18 se je v križišču v Radohovi vasi, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Poleg reševalcev NMP in policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Stična, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa ter posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Gasilci so pomagali ekipi NMP pri oskrbi poškodovanega voznika.

Ob 11.48 sta na Viški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, eno se je prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine, odklopili akumulatorja in vozilo postavili na kolesa.

Ob 15.25 so na relaciji Črnuče proti krožnemu križišču Tomačevo v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odstranili platneno streho na vozilu, pomagali pri oskrbi in iznosu poškodovanca iz vozila v reševalno vozilo, odstranili razbite delce s cestišča ter odklopili akumulatorje.

Ob 18.53 se je na avtocesti Koper – Ljubljana, pred izvozom Kozina v občini Hrpelje-Kozina kadilo iz tovornega vozila. Gasilci JZ GB Koper in PGD Materija so kraj dogodka zavarovali ter po ogledu ugotovili, da ne gre za požar, ampak je prišlo do okvare in razlitja motornega olja po cestišču. Gasilci so z vpojnimi sredstvi sanirali onesnaženo površino.

Ob 20.13 sta v križišču Dolenjske ceste in Peruzzijeve ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulatorje na vozilih. Reševalci so v bolnišnico prepeljali dve poškodovani osebi.

Ob 22.32 je voznica osebnega vozila na regionalni cesti Žiri–Smrečje, občina Logatec, ob cesti opazila voznika, ki se je z traktorjem po bregu prevrnil v potok Račeva. Gasilci PGD Dolnji Logatec so v potok namestili pivnike in črevesa, razsvetljevali kraj nesreče ter odklopili akumulator na traktorju. Reševalci NMP Logatec so poškodovanega voznika traktorja prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 32 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 39 tatvin, 29 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 9 ponarejanj denarja, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Ob 10.47 je v naselju Zakal v občini Kamnik gorela brunarica s čebelnjakom v izmeri 4 x 8 metrov. Požar je brunarico s čebelnjakom v celoti uničil. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, Šmarca in Kamniška Bistrica. V čebelnjaku so gasilci našli človeško truplo. Identiteta osebe še ni znana. Trenutno zbiranje obvestil  še poteka in ogled kraja požara in razlogi zanj še niso znani in raziskani. Policija bo ob zaključku preiskave in ugotovitvah podrobnosti obvestila naknadno.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 176 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 103 na območju PU Koper, 62 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Maribor in 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (44), Afganistana (34) in Indije (30).

 

Spletno uredništvo