V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.773 klicev. Med 698 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 135 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 12 hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 1 voznika.

Ob 6.08 je na cesti med Benediktom in Spodnjo Ščavnico v naselju Ihova, občina Benedikt, osebno vozilo zdrsnilo z vozišča. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Benedikt in Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika, prenesli do reševalnega vozila, kjer so ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Lenart. Osebno vozilo, ki je zdrsnilo okoli 20 metrov po klančini, so gasilci potegnili nazaj na vozišču.

Ob 8.43 sta na primorski avtocesti za izvozom Brezovica, občina Brezovica, v smeri Kopra motorista trčila v osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi poškodovanih motoristov. Reševalci so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.00 si je kolesar pri spustu z Porezna, občina Cerkno, zlomil gleženj. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV. Poškodovanega kolesarja so oskrbeli, helikopter SV ga je prepeljal UKC Ljubljana.

Ob 11.41 se je na cesti Kočevje–Ribnica pri vasi Mrtvice, občina Kočevje, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Reševalci ZD Kočevje so ga oskrbeli in prepeljali v ZD Kočevje. Poletel je helikopter SV z dežurno ekipo HNMP Brnik in motorista prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 13.26 se je na cesti Prevalje–Šentanel v občini Prevalje osebno vozilo prevrnilo na bok, pri tem pa sta se voznik in sovoznik telesno poškodovala. Gasilci KGZ Ravne so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz avtomobila rešili eno osebo ter vozilo postavili na kolesa. Poškodovanca sta bila odpeljana v SB Slovenj Gradec.

Ob 14.29 je v naselju Sela pri Šentjerneju, občina Šentjernej, voznik padel s traktorja in ostal ukleščen pod njim. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom rešili osebo izpod traktorja in ga predali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.53 je v Kotljah, občina Ravne na Koroškem, padel motorist in se pri tem poškodoval. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so pomagali reševalcem ZRCK Ravne pri njegovi oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Prepeljan je bil v SB Slovenj Gradec.

Ob 14.49 je prišlo do prometne nesreče motorista na Bukovem vrhu, občina Gorenja vas – Poljane. Reševalci NMP Škofja Loka so motorista oskrbeli. Posredoval je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik in poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Poljane so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 17.03 je v Kamniški Bistrici v neposredni bližini piknik centra pri Juriju osebno vozilo zapeljalo z makadamske ceste v brežino in obstalo na boku. V vozilu je ostal ukleščen voznik. Reševalci GRS Kamnik, ki so se nahajali v bližini in občani Kamniške Bistrice ter gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali proti prevrnitvi, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, vozilo z avtodvigalom dvignili iz pod brežine in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Poškodovani voznik je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 108 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 21 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 5 groženj, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 37 oseb, 22 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor, ter po 4 na območju PU Celje in Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 19 državljanov Pakistana, 4 Turčije in 2 državljana Avstrije.

 

Spletno uredništvo