V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1347 klicev. Med 482 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 96 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

V 79 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 3.03 si je na Celovški cesti v Ljubljani, osebno vozilo zaletelo v ulično svetilko. Oseba, ki je vozila je bila že izven vozila in ni imela resnih poškodb, razen manjših opeklin na prstih desne roke, ki pa so ji pred prihodom reševalcev oskrbeli že gasilci. Kraj nezgode so zavarovali, akumulator na vozilu so odklopili. Policiji so nudili pomoč pri razsvetljavi okolice.

Ob 6.56 sta na cesti Arja vas – Velenje v naselju Studence v občini Žalec v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so dve poškodovani osebi oskrbeli in ju odpeljali v SB Celje.

Ob 10.31 so bili na cesti med naselji Šembije in Ilirska Bistrica, občina Ilirska Bistrica, v prometni nesreči udeleženi motorni kolesi in osebni avto. Pri tem se je poškodoval voznik motornega kolesa. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, pomagali ekipi NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi poškodovane osebe ter odklopili akumulator.

Ob 15.58 je na avtocesti med Postojno in Uncem, občina Postojna, motocikel trčil v zadnji del osebnega vozila. Pri tem sta se poškodovala motorist in sopotnica. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi ter z absorbentom posuli po izteklih motornih tekočinah. Ekipa NMP Postojna je poškodovani osebi oskrbela in prepeljala v ljubljanski UKC.

Ob 15.29 sta na regionalni cesti Rijavci – Trnovo, občina Nova Gorica, trčila voznik z motokros motorjem in osebno vozilo. Motorist si je pri padcu poškodoval roko, oskrbeli so ga reševalci NMP Nova Gorica. Na kraju je posredovala tudi policija in poklicni gasilci JZGRD Nova Gorica, ki so reševalcem nudili pomoč.

Ob 20.14 je na Jurčkovi cesti v Ljubljani osebno vozilo iz neznanega vzroka zletelo s cestišča in pristalo na travniku. V osebnem vozilu sta bili dve osebi. Med prevračanjem vozila je ena oseba padla iz vozila. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in reševalci NMP UKC Ljubljana. Gasilci so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečencev do reševalnega vozila. Na osebnem vozilu so odklopili akumulator, iztekanja motornih tekočin ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, dve nasilji v družini in eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, drzno tatvino ter grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 57 oseb, in sicer 25 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto in 15 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Kube (14), Afganistana (13) in Nepala (7).