V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.532 klicev. Med 561 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 104 kršitve javnega reda in miru, ter 67 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 4.55 se je v kraju Runtole, občina Celje, voznik z osebnim vozilom čelno trčil v zapornico in drevo. Tri osebe so se poškodovale. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumolator, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah in poškodovanim nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Ti so jih oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 10.17 je v naselju Hlaponci, občina Juršinci, osebni avtomobil zapeljal iz cestišča. Gasilci PGD Ptuj so s tehničnim posegom rešili poškodovano voznico in jo predali reševalni ekipi NMP Ptuj.

Ob 12.00 je na krožnem križišču na Štajerski cesti, pri Božičevi ulici v Ljubljani, voznica osebnega vozila zapeljala iz cestišča in se je zaletela v drog javne razsvetljave. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulator. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.47 je v naselju Račeva, občina Žiri, voznica z osebnim vozilom zapeljala v jarek. Gasilci PGD Dorbačeva so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka. Gasilci PGD Škofja Loka so z avtodvigalom postavili vozilo nazaj na cesto.

Ob 13.08 je na Mariborski cesti v Celju prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 72 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 17 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 drzne tatvine, 3 nasilja v družini, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 122 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 60 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (22), Pakistana (20) in Indije (18).

 

Spletno uredništvo