V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.364 klicev. Med 509 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

 

V 86 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 3.15 je v Lackovi ulici v Mariboru osebno vozilo v krožišču zapeljalo s ceste in trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci JZGB Maribor so zavarovali kraj, na vozilu odklopili akumulator in posuli absorbent po izteklih tekočinah na cestišču. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.12 je na cesti Kamnik–Stari Grad, občina Kamnik, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, izvlekli vozilo na cestišče in cestišče očistili. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 11.46 je na cesti Novo mesto–Otočec pri naselju Lešnica, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in obstal na strehi. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč ponesrečenemu, odklopili akumulator in s tehničnim posegom postavili vozilo na cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so eno osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval mesto nesreče s prometno signalizacijo in očistil cestišče.

Ob 13.52 je na relaciji Borovci–Moškanjci, pri odcepu za Strelce, občina Markovci, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. V nesreči se je lažje poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci NMP na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so nudili pomoč reševalcem, zavarovali kraj nesreče ter usmerjali promet.

Ob 20.53 sta na Ljubljanski cesti v Kopru trčili osebni vozili. Gasilci GB Koper so požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z opojnim sredstvom očistili nesrečo. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevana.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 26 tatvin, 17 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 ponarejanja denarja, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 ropa ter 1 drzno tatvino.

V noči na 15. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden tovorni avtomobil – sedlasti vlačilec znamke DAF, modre barve, registrskih oznak LJ 500-KD, s polpriklopnikom Lamberet LVFS3, registrskih oznak LJ 50NJK (hladilnik bele barve z rumeno poslikavo).

V noči na 13. 11. 2022 je bilo v okolici Nove Gorice ukradeno motorno kolo znamke Yamaha DT50, temno modre barve, letnik 2009, registrskih oznak GO SA-90.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 113 oseb, 86 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (51), Iraka (23) in Turčije (11).

 

Spletno uredništvo