V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1517 klicev. Med 580 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 108 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 prometnih nesreč z lahko in 1 z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto in Nova Gorica.

Ob 15.13 sta v naselju Žerjav, občina Črna na Koroškem, trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila, na vozilih odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč pri prenosu poškodovanih oseb reševalcem ZRCK Ravne na Kroškem, ki so na kraju oskrbeli v nesreči tri poškodovane osebe in nato na nadaljnjo zdravljenje prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.17 je v naselju Zbelovska Gora, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo zapeljalo z vozišča po klancu skozi gozd in ustavilo v jarku. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in policiji. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo v SB Celje reševalci NMP.

Ob 17.15 sta na Lopati v Celju na avtocesti trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in očistili po vozišču razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Celje.

Ob 17.34 se je v Ravnah, občina Šoštanj, občan ponesrečil pri delu s traktorjem in zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali stroj in izpod njega izvlekli truplo, nato pa odklopili akumulator na vozilu in preprečili iztekanje motornih tekočin.

Ob 18.36 sta na Poljanski obvoznici v Škofji Loki trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Škofja Loka so naletno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista.

3. 8. 2022, okoli 18.30 so bili domžalski policisti obveščeni o prometni nesreči na Šaranovičevi cesti na Viru. Doslej je bilo ugotovljeno, da je ob tej uri kolesarka (z rumenim kolesom) vozila na relaciji med tovarno Tosama in gostinskim lokalom na Šaranovičevi cesti 19 na Viru. Na navedenem odseku ceste je padla, potem pa jo je neznana starejša ženska spremila do bližnjega lokala od koder so poklicali pomoč, saj je kolesarka poškodovana in se dogodka ne spominja. Starejša ženska, ki je poškodovani pomagala je s kraja odšla pred prihodom policije.

Ker okoliščine nesreče niso znane, prosimo žensko, ki je kolesarki pomagala, ter vse ostale morebitne očividce, da pomagajo pri razjasnitvi okoliščin. Vse, ki bi karkoli vedeli o  nesreči naprošamo, da pokličejo na telefonski številki 113 ali (01) 724 65 80 oziroma se zglasijo na Policijski postaji Domžale, Ljubljanska cesta 96, Domžale.

Vir: Policija

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 47 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini,  so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 41 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 4 ponarejanja denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in ropa.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 33 na območju PU Koper, 25 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Maribor in 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (16), Indije (11) in Bangladeša (10).

 

Spletno uredništvo