V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 sprejetih 1228 klicev. Med 469 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 poškodovanj tuje stvari, 18 tatvin, 12 vlomov, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini, grožnja in ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju policijske uprave Ljubljana, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozila.

V 56 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 3 prometnih nesrečah pa so 3 osebe umrle.

V nedeljo ob 14.41 je 57 letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Jareninskega dola v smeri Vukovskega dola, izven naselja Vukovje, občina Pesnica. Ko je pripeljal v iztek nepreglednega desnega ovinka, je na ravnem delu ceste zapeljal levo izven vozišča, na travnato brežino, kjer je s sprednjim delom vozila trčil v žičnato ograjo in vrtno leseno lopo. Vozilo se je po trčenju prevrnilo na desni bok in na streho, kjer je nato izven vozišča obstalo. Voznika je med prevračanjem vrglo pod vozilo in ga ukleščilo. V nesreči je bil tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

 

Ob 14.48 se je glavni cesti Škofja Loka – Železniki, izven naselja Selca zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 36 letni voznik osebnega avtomobila iz Tolmina med vožnjo iz Selc proti Železnikom zapeljal čez sredinsko črto v času, ko je po nasprotnem voznem pasu, pravilno v smeri svoje vožnje pripeljal 33 letni voznik motornega kolesa iz okolice Domžal. Prišlo je do trčenja, v katerem se je voznik motornega kolesa tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Ob 15.37 se je na Vranskem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane vozil iz Vranskega proti Trojanam in v križišču zapeljal na desni pas, kjer je vozilo polkrožno obrnil v trenutku, ko je za njim pripeljal 59-letni voznik motornega kolesa iz Slovenske Bistrice. Prišlo je do trčenja, v katerem se je voznik motornega kolesa tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl, 20 letna sopotnica na njegovem vozilu pa je bila s hudimi telesnimi poškodbami in v življenjski nevarnosti odpeljana v SB Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (18), Afganistana (4) in Belgije (4).