V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 915 klicev. Med 365 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.  

V 56 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 1.00 je v naselju Zgornje Jezersko, občina Jezersko, osebno vozilo zapeljalo z vozišča v jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in vozilo izvlekli nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 1.41 je na lokalni cesti Čolnišče–Jablana v občini Zagorje ob Savi osebno vozilo zapeljalo na brežino in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Trbovlje – mesto in Zagorje – mesto so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč pri osvetljavo policistom in delavcem avtovleke. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 6.10 je na avtocesti Domžale–Ljubljana v Šentjakobu, občina Ljubljana, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 18.20 se je na regionalni cesti Vrzdenec–Šentjošt, občina Horjul, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Horjul so zavarovali kraj dogodka, osebno vozilo postavili na kolesa ter odklopili akumulator. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 3 nasilja v družini ter po 1 grožnjo, povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 26. 2. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel insignia sports tourer 1,6 CDTI automatic, karavan, sive barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 09-TEJ.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 47  oseb, 30 na območju PU Koper, 13 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Nova Gorica.  Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (28), Rusije (3) in Sirije (3).

 

Spletno uredništvo