V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.205 klicev. Med 461 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 95 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

 

V 81 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 8.15 sta v naselju Globoko, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli z vpojnimi sredstvi po vozišču razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UC Brežice reševalci NMP Brežice.

Ob 9.05 je na avtocesti med Uncem in Postojno, občina Cerknica, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica in Logatec, ki so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 12.54 se je na Kvedrovi cesti v Kopru pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Izola.

Ob 19.04 so na ulici XIV. divizije v Celju trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorje na vozilih. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje reševalci NMP Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 18 vlomov, 17 tatvin, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 nasilja v družini ter 2 povzročitvi telesnih poškodb.

V Ljubljani je bil ukraden avtodom znamke Peugeot boxer 2.0 Hdi,  sive barve, reg. št. LJ 41-GRB.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 58 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, 20 na območju PU Maribor, 10 na območju PU Novo mesto, 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (16), Bangladeša (13), Indije (7).