V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 922 klicev. Med 370 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 55 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

 

V 53 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v dveh nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 1.07 sta na avtocesti Novo mesto – Ljubljana pred počivališčem Podsmreka, občina Ivančna Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj nezgode, oskrbeli lažje poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP, izklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 2.52 je pri naselju Drča, občina Šentjernej, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na kolesa in pomagali reševalcem NMP ZD Novo mesto pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika. Ti so ga oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 11.55 sta v naselju Miren, občina Miren – Kostanjevica, trčila osebno vozilo in kolo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Ob 20.06 so na Podpeški cesti v Notranjih Goricah, občina Brezovica, trčila tri osebna vozila. Ena oseba je bila lažje poškodovana. Gasilci PGD Brezovica, Vnanje Gorice in GB Ljubljana so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Posredovali so tudi policisti in delavci cestnega podjetja. V času trajanja intervencije je bil upočasnjen železniški promet v okolici cestnega prehoda.

Ob 20.17 sta v naselju Volčji potok, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali ter razsvetlili kraj dogodka, nevtralizirali razlite tekočine ter nudili pomoč policiji. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 22.07 je v ulici Goriška cesta v Cerknem osebno vozilo zapeljalo izven cestišča in obstalo na bližnjem travniku, kjer je poškodoval dva telekomunikacijska droga. Poškodovanih v nesreči ni bilo. Gasilci PGD Idrija in Cerkno so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in nudili razsvetljavo policiji.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb in en rop.

Med 24. in 29. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Mini cooper cabrio, sive barve, letnik 2016, registrskih oznak LJ 949-SH.

V noči na 29. 1. 2023 je bilo v okolici Medvod ukradeno neregistrirano cross motorno kolo znamke Kawasaki KX250, zelene barve, letnik 1994.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 44 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 24 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Pakistana (6) in Indije (5).

 

Spletno uredništvo