V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.276 klicev. Med 508 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

 

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 6.08 sta na cesti Parižlje – Braslovče, občina Braslovče, trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Parižlje Topovlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in eno od njiju odpeljali v SB Celje.

Ob 9.54 je na Gameljski cesti v Ljubljani voznik z osebnim vozilom zaradi zasneženega cestišča zapeljal s cestišča po brežini. Gasilci GB Ljubljana so vozilo izvlekli nazaj na cesto.

Ob 12.46 sta v naselju Rakičan, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP. Slednji so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 15.19 sta v kraju Trnovo, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine na vozišču. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.09 sta v Obrtniški ulici v Logatcu v krožišču trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri oskrbi poškodovane voznice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 vlomov, 22 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 grožnjo.

V noči na 18. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel astra, srebrne barve, karavan, letnik 2019, registrskih oznak LJ 62-PLB.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 122 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 66 na območju PU Koper, 56 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Pakistana (17), Indije (13).

 

Spletno uredništvo