V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.526 klicev. Med 590 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 26 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Ljubljana in PU Maribor.

Ob 3.00 je med naseljema Bač pri Materiji in Markovščina v občini Hrpelje–Kozina osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Materija so kraj dogodka zavarovali in osvetljevali, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator na vozilu, podrli viseče drevo, postavili vozilo nazaj na vozišče, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila reševalcem NMP Sežana, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v bolnišnico.

Ob 13.17 je na cesti Podbrezje–Tržič, občina Naklo, voznik z osebnim vozilom zletel s ceste. Gasilci GARS Kranj so mesto nesreče prometno in požarno zavarovali, s tehničnim posegom so odstranili poškodovano drevje in omogočili dostop do vozila, z avtodvigalom vozilo postavili na cesto, odklopili akumulator, zavarovali vozilo proti premiku in preverili, da ni prišlo do izlitja tekočin. Reševalci NMP Kranj so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 13.41 se je v naselju Močna, občina Lenart, osebno vozilo zaletelo v steber javne razsvetljave. Gasilci JZ GB Maribor so ponesrečenca s tehničnim posegom rešili iz vozila in ga predali reševalcem NMP. Na vozilu so še odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine.

Ob 13.58 je voznik osebnega vozila v garažni hiši v Jakopičevi ulici v Ljubljani iz neznanega vzroka zapeljal v zid. Pri tem se je lažje poškodoval in so ga reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulator na vozilu in nevtralizirali iztekle tekočine.

Ob 16.52 je v Prešernovi ulici v Idriji voznik z osebnim avtomobilom zapeljal s cestišča in obstal prislonjen na drevo. Gasilci PGD Idrija so zavarovali mesto nesreče, stabilizirali poškodovano vozilo, iz vozila rešili voznika, ga prenesli do cestišča in pomagali reševalcem pri oskrbi. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga prepeljali v Zdravstveni dom Idrija.

Ob 18.25 je v naselju Kozina, občina Hrpelje – Kozina, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Materija so kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, pred prihodom reševalcev NMP Sežana so poškodovancu nudili prvo pomoč in odklopili akumulator. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 20.27 sta na priključku avtoceste v Šentrupertu trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Trnava. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulator, sanirali cestišče ter nudili pomoč reševalcem NMP Celje in Žalec. Ti so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v bolnišnico Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje denarja.

Včeraj okoli  10.30  so  bili policisti obveščeni  o  dogodku  na  območju  centra Ljubljane, kjer  je  neznani  storilec  vstopil v prodajalno z nakitom ter izvršil  drzno tatvino.   Med ogledom izdelkov je iz pulta vzel več kosov nakita  v  vrednosti  nekaj sto evrov in zbežal iz trgovine.

Opis storilca: moški  star  25-30  let, visok okoli 180 cm, srednje postave, oblečen v bež kratke hlače, črno srajco s kratkimi rokavi, na ramenu je nosil črno torbo. Policisti   glede  okoliščin  kaznivega  dejanja  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 46 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (38), Indije (4), Eritreje (3).

 

Spletno uredništvo