V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1342 klicev, med njimi 12 nujnih. Med 510 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno posredovanje, so med drugim obravnavali 70 kaznivih dejanj, 54 kršitev javnega reda in miru in 111 prometnih nesreč.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 14 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, po 2 dejanji nasilja v družini, povzročitvi telesne poškodbe, ponarejanja listin in ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in poskus preprečitve uradnega dejanja uradni oseb.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 42 krat posredovali na javnem kraju in 12 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 13 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 1 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila.

Včeraj,  okoli  7. ure  se je na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane pred predorom Podmilj zgodila  prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.

Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni vozil po  sredini prometnega pasu in je trčil v vozilo voznice pred njo. Pri tem ni  bil  nihče  poškodovan, voznik pa je po nesreči, ne da bi nudil podatke oškodovanki  odpeljal  naprej  v smeri Ljubljane.

Policisti so ga izsledili pri Blagovici in pričeli ustavljati z znakom modre luči, voznik teh znakov ni  upošteval  in  je vozil  vse  do  Lukovice. Tam  je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo brez zaviranja trčil v zadnje vozilo, ki je stalo v koloni  vozil zaradi razmer v prometu. Pri tem je bil povzročitelj obeh opisanih prometnih nesreč lažje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana.

Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, policisti pa vodijo prekrškovni postopek in  nadaljujejo z zbiranjem obvestil, tudi glede razlogov za obnašanje voznika oziroma njegovo nepojasnjeno psihofizično stanje.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 22 oseb in sicer 16 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (14), Irana (3) in Kosova (3).