V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.785 klicev. Med 663 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 150 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta izgubili življenje dve osebi. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Okoli 8.21 se je na regionalni cesti izven naselja Divača, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 59 letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri naselja Lokev proti Divači. Pred naseljem Divača je dohitel tovorno vozilo, ki ga je v isti smeri vozil 25 letni voznik in je zavijal levo, na gradbiščni priključek. Voznik motornega kolesa je trčil v tovorno vozilo in je kljub takojšnji pomoči in reanimaciji zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 9.00 je v naselju Velika Varnica, občina Videm, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator in nevtralizirali po vozišču iztekle tekočine. Gasilci PGD Leskovec pa so nudili prvo pomoč v nesreči poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

Ob 14. uri se je na avtocesti A1, pri naselju Lom, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 80-letni voznik je vozil osebni avtomobil po levem (prehitevalnem) prometnem pasu avtoceste A1, iz smeri Logatca proti Uncu v koloni vozil. Pri tem pa ni vozil na potrebni varnostni razdalji in je s sprednjo stranjo svojega vozila trčil v zadnjo stran osebnega avtomobila pred seboj, katerega je vozil 51-letni voznik. Po trku ga je odbilo v desno in je trčil še v kovinsko varnostno ograjo. Voznik med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer pa je ob 18.54 umrl.

Ob 23.03 je na avtocesti med predorom Ljubno in viaduktom Lešnica v občini Radovljica voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad vozilom. Vozilo se je prevrnilo. Gasilci GARS Kranj so na vozilu odklopili akumulator, razsvetljevali kraj nesreče, vozilo po ogledu policije postavili nazaj na kolesa. Vozniku so nudili prvo pomoč reševalci NMP Radovljica in NMP Bled.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji listin, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 2 grožnji ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 50 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, 18 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (13), Indije (11), Burundija (10).

 

Spletno uredništvo