V preteklih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1542 klicev. Med 534 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 101 prometno nesrečo, 73 kršitev javnega reda in miru, ter 75 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 93 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 7 vozil in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor in Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 52 primerih na javnih krajih, ter 21-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Koper in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 1 drzna tatvina, 13 vlomov, 1 rop, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 3 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 66 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 32 na območju PU Novo mesto, 26 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (21), Afganistana (19) in Pakistana (9)