V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije  113 zabeleženih 1.632 klicev. Med 629 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 123 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila.

Ob 11.56 je na cesti Most na Soči–Čepovan v občini Tolmin, motorist zdrsnil s cestišča v prepad. Posredovali so gasilci PGD Tolmin in GRS Tolmin, zavarovali kraj nesreče, z vrvno tehniko poškodovanega potegnili na cestišče in ga prenesla v oskrbo NMP Tolmin. Posredoval je helikopter Slovenske vojske in ponesrečenega prepeljal na zdravljenje v bolnišnico.

Ob 13.33 je na Zdraviliški cesti v Podčetrtku osebno vozilo trčilo v krožišče. Gasilci PGD Podčetrtek in PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Šmarje pri Jelšah.

Ob 14.01 sta v naselju Spodnji Slemen, občina Selnica ob Dravi, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo in jo predali reševalcem NMP Maribor. Reševalci so prepeljali dve poškodovani osebi v UKC Maribor.

Ob 16.09 so na avtocesti pri izvozu Kozina, občina Hrpelje-Kozina, v naletu trčila tri tovorna vozila. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana ter sanirali izlite motorne tekočine in cestišče. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Ob 17.44 sta na avtocesti iz predora Ločica v občini Vransko zaradi počene pnevmatike na tovornem vozilu trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč Policiji in delavcem DARS-a. Reševalci NMP so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Celje.

Ob 18.07 je na Primorski avtocesti med Kozino in predorom Kastelec , občina Hrpelje-Kozina, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Materija in GB Koper so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanca so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 18.17 sta na Partizanski cesti v Mežici trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protipožarno zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, poškodovan motor odstranili z vozišča in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 19.22 sta na hitri cesti Selo – Ajdovščina, občina Ajdovščina, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na kombiju in nevtralizirali po vozišču razlite tekočine. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v šempetrsko bolnišnico reševalci NMP Ajdovščina.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja ponarejanja denarja in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in drzni tatvini ter po 1 kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, nasilje v družini in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 85 oseb, in sicer 73 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (44), Afganistana (11) in Irana (8).

 

Spletno uredništvo