V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.850 klicev. Med 713 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 157 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 126 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  6 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 4.55 je na avtocesti v smeri Ljubljana-Celje med priključkom Vransko in Šentrupert, občina Vransko, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja , razsvetljevali kraj nesreče in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 11.17 so posredovali gasilci na glavni cesti pred naseljem Zminec, občina Škofja Loka, kjer sta čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Škofja Loka so s tehničnim posegom rešili osebe iz vozil in jih predali reševalcem NMP Škofja Loka. Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na Brniku in prepeljal ponesrečenega v SB Jesenice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 87 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 na območju PU Celje osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 53 tatvin,  po 14 vlomov in 14 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in 4 nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 3 grožnje ter po 1 drzno tatvino,  ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 92 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper, 9 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (39), Pakistana (13) in Indije (12).

 

Spletno uredništvo