V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.643 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

 

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Koper.

Ob 9.19 se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po Šmartinski cesti v Ljubljani, iz smeri Kajuhove ceste proti severni obvoznici, in je v semaforiziranem križišču trčil v 70-letno kolesarko, ki je zaradi hudih telesnih poškodb umrla na kraju nesreče. Po sporočilu, ki na ga je poslala policija, naj bi bi 30-letnik zapeljal v rdečo luč, alkotest pa je pokazal, da je bil vinjen.

Ob 17.38 je na Špruhi v Trzinu padel kolesar. Na kraj so odšli gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj in nudili pomoč reševalcem pri imobilizaciji in prenosu ponesrečenca v reševalno vozilo.

Ob 19.55 se je na avtocesti Drnovo–Čatež ob Savi, občina Brežice, osebno vozilo zaletelo v odbojno ogrado. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb. Reševalci NMP Krško so dve poškodovani osebi prepeljali v UC Brežice.

Ob 20.57 sta v naselju Bratislavci, občina Dornava, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj in Ormož so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom odklopili akumulatorja, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah in nudili prvo pomoč poškodovancema, ki so ju reševalci NMP Ptuj prepeljali v SB Ptuj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 21 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 4 povzročitve telesnih poškodb in ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 ponarejanje listin in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 32 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (15), Iraka (11), Afganistana (9).