V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1343 klicev. Med 540 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.17 sta na Ljubljanski cesti na Laborah v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovano osebo.

Ob 7.33 sta pri naselju Zrkovci, občina Maribor, trčili osebni vozili. Gasilci GB Maribor so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja v vozilih in do prihoda reševalcev NMP Maribor pomagali pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 18.15 je na cesti Sežana–Lipica, občina Sežana, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v ekološki otok. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, ponesrečencu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Sežana, ti so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v ZD Sežana, za tem pa v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju in 8 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 18 vlomov, pet povzročitev telesne poškodbe in poškodovanj tuje stvari, tri ponarejanja denarja, dve nasilji v družini in eno ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo ter grožnjo.

V noči na 28. 9. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur 0.9, bele barve s črno streho, letnik 2019, registrskih oznak LJ 23-NEK.

V noči na 28. 9. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio 1.5 dci, kovinsko rdeče barve, letnik 2017, registrskih oznak LJ 84-FPC.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 88 oseb, in sicer 57 na območju PU Koper, 21 na območju PU Maribor in 10 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (27), Indije (25) in Bangladeša (9).

Spletno uredništvo