V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.656 klicev. Med 672 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 81 kršitev javnega reda in miru ter 119 kaznivih dejanj.

 

V 110 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 7 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 7.20 sta na lokalni cesti v Rožni Dolini, občina Radovljica, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovani v nesreči ni bilo.

Ob 8.04 sta na vrtojbenski obvoznici v občini Šempeter – Vrtojba v naletu trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 17.02 je na regionalni cesti Kočevje–Ribnica pri naselju Mrtvice, občina Kočevje, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Kočevje so na vozilu odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči je nastala le materialna škoda.

Ob 20.30 je na Štajerski cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 20.44 je v naselju Podlipovica, občina Zagorje ob Savi, osebno vozilo zdrsnilo v potok. Gasilci PGD Zagorje mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, izvlekli vozilo nazaj na vozišče in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozila na tovornjak.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 63 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 grožnje, ponarejanja listin, ponarejanja denarja in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 nasilje v družini.

V Ljubljani je bil ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane 1.2 16V, letnik 2017, modre barve, reg. št. NMRE-256.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 72 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 19 državljanov Maroka, ter po 12 Kube in Sirije.

Spletno uredništvo