V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.410 klicev. Med 518 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozil.

Ob 10.03 je na cesti Staro selo–Kobarid, občina Kobarid, pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Kobarid so oskrbeli poškodovano osebo in nudili pomoč policistom.

Ob 10.51 so na regionalni cesti pri Podkorenu, občina Kranjska Gora, trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorje, vpojna sredstva posuli po razlitih motornih tekočinah ter nudili pomoč vlečni službi in policiji. Poškodovana je bila ena oseba.

Ob 12.21 je na cesti v bližini naselja Šembije, občina Ilirska Bistrica, padel motorist in se pri tem poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica ter reševalci NMP, ki so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 19.13 so na primorski avtocesti med Uncem in Lomom, občina Logatec, v smeri Ljubljane trčila motorno kolo in osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavaroval kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista in sopotnice. Poškodovani osebi so reševalci NMP Cerknica po oskrbi prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 19.44 je na cesti Grgar – Čepovan, občina Nova Gorica, motorno kolo zapeljal z vozišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, izvlekli motor nazaj na vozišče, poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, ki so nato poškodovanca na kraju dokončno oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Šempeter pri Gorici.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 8 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 grožnji ter 1 rop.

3. 7. 2022 je bil v Dobovi ukraden osebni avtomobil Renault clio, letnik 2018, črne barve, reg. oznak LJ 65-JIH.

3. 7. 20222 je bil v Mariboru ukraden moped Gilera runner, oranžne barve, letnik 2014, registrskih številk MB 3I-Z2.

V noči na 4. 7. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault captur 1.5 dci, sive barve, reg. št. LJ 82-VBA.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 59 oseb, 46 na območju PU Koper in 13 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (19), Pakistana (18) in Indije (8).