V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.995 klicev. Med 611 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

 

V 153 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 4.33 sta na cesti Dravograd–Radlje ob Dravi v naselju Gortina, občina Muta, trčili tovorno in osebno vozilo. Pri tem je osebno vozilo pristalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 6.13 je v naselju Ojstro, občina Trbovlje, osebno vozilo zdrsnilo z vozišča. Gasilci PGD Trbovlje so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali in odklopili akumulator.

Ob 8.48 sta na Loški cesti pri odcepu za Bevke v občini Log-Dragomer trčila osebno in tovorno vozilo komunalne službe. Gasilci PGD Log pri Brezovici in Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.00 je v naselju Gračnica v občini Laško osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok, se obrnilo na bok, v njem pa je ostala ukleščena oseba. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, vozilo izvlekli iz potoka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Udeležena oseba je na kraju nesreče podlegla poškodbam.

Ob 9.30 je na avtocesti pred izvozom Vransko v smeri Ljubljane, občina Vransko, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.51 je na avtocesti Kranj–Ljubljana, pred Torovim, občina Šenčur, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Kranj so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.09 sta na regionalni cesti Vrhnika–Logatec pri IOC Zapolje v Logatcu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 17.39 sta na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra trčili tovorni vozili. Eno vozilo za prevoz naftnih derivatov, je bilo prazno. V drugem vozilu je bil v kabini ukleščen poškodovan voznik. Na kraj so bili poslani gasilci GB Ljubljana, PGD Stara Vrhnika, reševalci NMP Ljubljana, delavci DARS-a in policija. Gasilci so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, posuli iztekle motorne tekočine in nastavili pivnike ter lovilne posode, saj je iz vozila iztekala večja količina motornega olja. Reševalci so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.09 so na avtocesti Celje–Maribor, v predoru Pletovarje, občina Slovenske Konjice, trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč reševalcem NMP, ki so na kraju pregledali udeležence v prometni nesreči.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 19 vlomov, po 7 kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje ter po 1 kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop, drzna tatvina in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 41 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 36 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (12), Turčije (12) in Indije (7).

 

Spletno uredništvo