V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.538 klicev. Med 617 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 83 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 8.46 je na štajerski avtocesti pred priključkom Lukovica v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v zadnji del avtobusa. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in pregledali osebe v avtomobilu in potnike na avtobusu, ki se je ustavil na počivališču Lukovica. Poškodovanih oseb ni bilo. Na kraju dogodka so posredovali tudi Policija in delavci DARS-a.

Ob 12.14 so na križišču Celovške ceste in Pavšičeve ulice v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Na nesrečo so naleteli gasilci PGD Ljubljana mesto in zavarovali kraj dogodka. Posredovali so tudi policisti in gasilci GB Ljubljana. Opravili so pregled vozil in udeleženih oseb. V nesreči se ni nihče telesno poškodoval.

Ob 13.04 je na cesti Col–Ajdovščina, občina Ajdovščina, padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, reševalci NMP Ajdovščina in policisti. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina.

Ob 13.16 sta na križišču Celovške ceste in ceste ki vodi do parkirišča Stanežiče, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in odstranili posledice nesreče s cestišča. Reševalcem NMP Ljubljana so nudili tudi pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Dve poškodovani osebi so reševalci oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi delavci cestnega podjetja.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 65 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 26 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 348 oseb in sicer 294 na območju PU Koper, 54 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (174), Afganistana (54) in Indije (26).

 

Spletno uredništvo