V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.393 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 94 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 3.31 je na cesti Matjaševci–Trdkova, občina Kuzma, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni potok. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP, policiji in delavcem avtovleke. Tri poškodovane osebe so reševalci NMP prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Ob 15.00 je na cesti Podselo – Doblar, občina Tolmin, osebno vozilo trčilo v brežino in odbojno ograjo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in vozilo odstranili s cestišča. Dve poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 17.35 je na avtocesti pred predorom Pletovarje v smeri proti Mariboru po trčenju v pnevmatiko na vozišču, v naletu trčilo 12 vozil. Nastala je le materialna škoda. Gasilci PGE Celje in PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, vozila v konvoju pospremili z avtoceste in s termovizijsko kamero pregledali motorne dele vozil.

Ob 18.27 je na cesti Podbrezje – Tržič v Podbrezju osebno vozilo na ovinku zaneslo s cestišča. Gasilci GARS Kranj so odklopili akumulator, vozilo izvlekli nazaj na cesto in sanirali cestišče.

Ob 20.38 sta na Mariborski cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 60 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 22 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 3 nasilja v družini ter po 2 drzni tatvini in ponarejanji denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 288 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 229 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 28 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (118), Indije (39) in Bangladeša (28).

 

Spletno uredništvo