V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.340 klicev. Med 538 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru, ter 93 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 8.19 sta v Selu pri Žirovnici, občina Žirovnica, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovanke in očistili cestišče.

Ob 8.34 je na cesti Puconci–Šalamenci, občina Puconci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega voznika.

Ob 15.27 je v Križnem Vrhu, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v betonski prepust. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posipali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.17 sta v Starem Trgu, občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu oseb, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter odstranili poškodovani vozili s cestišča. Reševalci so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 21.06 se je na AC smer MB-CE pred počivališčem Zima, občina Šentjur, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGE Celje, so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pregledali okolico, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP, stabilizirali vozilo, ter očistili brežino zaradi izvleka vozila s strani avtovleke.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 vlomov, 30 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, 3 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

 • Na  Viču  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 4500 evrov.
 • V  Šiški  je  bilo  vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Rockrider. Škoda znaša okoli 500 evrov.
 • V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v  klet, od koder je bilo odtujeno orodje in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 500 evrov.
 • Na  Viču  je  bilo  vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Trek. Škoda znaša okoli 300 evrov.
 • V  Kočevju  je  bilo  vlomljeno  v prizidek hiše, od koder je bila odtujena hrana in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 400 evrov.
 • Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  trgovino, od koder so bili odtujeni parfumi. Škoda znaša okoli 2000 evrov.
 • V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  novogradnjo,  od  koder so bile odtujene klimatske naprave. Škoda znaša okoli 20000 evrov.
 • V Mostah je bilo vlomljeno v poslovni objekt, od koder so bili odtujeni LCD televizorji. Škoda znaša okoli 4000 evrov.
 • V  Kamniku je bilo vlomljeno v trgovini, od koder je bila odtujena gotovina in mobilni telefoni. Škoda znaša več tisoč evrov.
 • V  Centru  je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 2000 evrov.
 • V  Šiški  je  bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bila odtujena pirotehnika. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Med 18. uro 23. 12. 2022 in 7.45 dne 27. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Opel astra 1.4, sive barve, letnik 2012, registrskih oznak RT LJGG-454.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 196 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 132 na območju PU Novo mesto, 63 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (56), Afganistana (41) in Indije (37).

 

Spletno uredništvo