V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1368 klicev. Med 566 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, smo med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 102 prometni nesreči s premoženjsko škodo, 17 prometnih nesreč z lahko in 2 z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil.

Ob 9.00 sta v križišču Bistriške ceste in Turnerjeve ulice v Framu, občina Rače-Fram, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, na osebnem vozilu odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 9.18 je v kraju Šempas v občini Nova Gorica na regionalni cesti osebno vozilo trčilo v pešca. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovala kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica nudila prvo pomoč poškodovancu.

Ob 14.23 sta na cesti Kranj–Škofja Loka, občina Kranj, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista, posuli iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulatorja na obeh vozilih.

Ob 15.52 sta na cesti pred srednjo šolo v Ajdovščini trčila osebno vozilo in skiro. Gasilca GRC Ajdovščina sta zavarovala kraj dogodka in nudila prvo pomoč poškodovani osebi na skiroju do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina.

Ob 18.21 sta v križišču Maistrove in Šolske ulice v Brežicah trčila osebno vozilo in skuter. Pri tem se je voznik skuterja poškodoval. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, na skuterju odklopili baterijo, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Reševalci NMP Brežice so poškodovanca prepeljali v UC Brežice.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 42 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 45 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje in 2 ponarejanji denarja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 50 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 29 na območju PU Koper in 21 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (28), Turčije (6) in Kuba (5).