V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.231 klicev. Med 505 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Nova Gorica in PU Kranj.

Ob 6.58 je v naselju Orehovo, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo na vozilu, vozilo postavili nazaj na kolesa ter počistili iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo pregledali v ZD Sevnica.

Ob 12.45 se je v naselju Lipnica, občina Radovljica, vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, z avtodvigalom postavili vozilo na kolesa, odklopili akumulator, sanirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Radovljica.

Ob 14.01 se je na Gradiški cesti v Vipavi voznik z osebnim vozilom zaletel v zid ob cesti. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Gasilca GRC Ajdovščina sta zavarovala mesto nesreče in odklopila akumulator na poškodovanem vozilu.

Ob 14.29 so v naselju Dovje, občina Kranjska Gora, tri osebna vozila. Gasilci GARS Jesenice so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče. Eno osebo je obšla slabost, zato so jo oskrbeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 19.57 je na Neveljski poti v Mekinjah, občina Kamnik, vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, ugasnili vozilo in preprečili nadaljnjo iztekanje motornih tekočin. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 21.10 je na odseku hitre ceste Šempeter – Vogrsko, občina Šempeter-Vrtojba, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so poškodovanemu vozilu odklopili akumulator in sanirali vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 6 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja na območju PU Celje smo pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini nismo izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 23 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 244 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 165 na območju PU Koper, 75 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (84), Afganistana (44), Indije (22).

 

Spletno uredništvo