V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.562 klicev. Med 641 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 11.03 sta na regionalni cesti Trbovlje–Zagorje v naselju Završe, občina Trbovlje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje in Zagorje mesto so s tehničnim posegom izvlekli poškodovano osebo iz vozila, nudili pomoč pri oskrbi poškodovancev, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in zavarovali kraj dogodka do prihoda preiskovalne skupine Policije. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe in prepeljane v SB Trbovlje. Posredovali so reševalci NMP Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik ter delavci cestnega podjetja.

Ob 13.38 je v naselju Logarovci, občina Križevci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek. Gasilci PGD Ljutomer so nevtralizirali iztekajoče tekočine, odklopili akumulator, vozilo postavili na cestišče in nudili pomoč Policiji.

Ob 15.44 je v naselju Todraž, občina Gorenja vas – Poljane, osebno vozilo zletelo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Škofja Loka in Gorenja vas so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine, vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto ter Policiji nudili razsvetljavo kraja dogodka. Poškodovala se je ena oseba, oskrbeli so jo reševalci NMP.

Ob 16.31 je v naselju Žepina v občini Celje osebno vozilo zapeljalo s ceste inse prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, usmerjali promet, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine ter vozilo postavili nazaj na kolesa. Poškodovanih ni bilo, obveščene so bile pristojne službe.

Ob 20.40 se je na cesti Parje–Palčje v občini Pivka osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Postojna in Pivka so na kraju izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine, pomagali ekipi NMP in policistom ter razsvetljevali mesto dogodka. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in so jo reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 22.39 se je v naselju Savci, občina Sv. Tomaž, štirikolesnik prevrnil v obcestni jarek. Gasilci PGD Ormož in Ptuj so zavarovali kraj prometne nesreče, ga osvetlili, vozilo postavili na kolesa, nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalne ekipe NMP Ormož in počistili cestišče. Poškodovana oseba je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Ptuj.

Ob 23.11 je v naselju Stari trg v občini Slovenj Gradec prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Poškodovani sta bili dve osebi. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz avtomobila, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali vlečni službi pri nalaganju vozil. Eno poškodovano osebo so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, druga oseba pa je sama poiskala zdravniško pomoč. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so očistili cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 8 povzročitev telesne poškodbe, 5 ponarejanj denarja, 4 drzne tatvine, po 3 grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 175 oseb, 85 na območju PU Koper, 70 na območju PU Novo mesto in 20 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (46), Rusije (44) in Burundija (28).

 

Spletno uredništvo