V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.517 klicev. Med 643 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 114 kršitev javnega reda in miru, ter 63 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 3.18 je voznik osebnega vozila na Ljubljanski cesti na Bledu trčil ustavljeno dostavno vozilo in pri tem težje poškodoval dostavljavca. Gasilci PGD Bled so na vozilih odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem NMP Bled pri oskrbi poškodovanega voznika, razsvetljevali kraj nesreče, počistili cesto ter dostavno vozilo povlekli nazaj na cesto in pomagali pri nalaganju na avtovleko.

Ob 10.18 sta na Prešernovi cesti v Radomljah, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na enem vozilu in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 11.38 sta na cesti Kisovec – Izlake v naselju Loke pri Zagorju, občina Zagorje ob Savi, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Zagorje in Trbovlje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje na vozilih. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Trbovlje reševalci NMP Zagorje in Trbovlje.

Ob 12.47 se je na cesti Krtina – Moravče v naselju Krašce, občina Moravče, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega.

Ob 14.00 je na cesti Bič – Žužemberk pri naselju Reber, občina Žužemberk, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali prevrnjeno vozilo, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na vozišče, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so na kraju oskrbeli osebi in eno poškodovano osebo v nadaljnjo oskrbo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 17.14 se je v Češminovi ulici v Domžalah pri padcu z motorjem poškodoval mopedist. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so tudi nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 17.29 so na Tržaški cesti v Logatcu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri iznosu treh poškodovanih oseb iz vozil in prenosu do reševalnega vozila.

Ob 18.44 sta na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami v občini Ilirska Bistrica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, iz vozila s tehničnim posegom rešili osebo in nudili pomoč pri oskrbi v nesreči šest poškodovanih oseb reševalcem NMP Ilirska Bistrica, ki so vse ponesrečence na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v ZD Ilirska Bistrica.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 81 intervencij na javnem kraju, 33 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 13 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin, 2 ropa, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, ter 2 grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 58 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 32 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper in 13 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (15), Iraka (15) in Indija (13).