V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1267 klicev. Med 504 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 7 vlomov, po 6 poškodovanj tuje stvari in kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 5 groženj, 4 nasilja v družini, ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 101 prometni nesreči je nastala le materialna škoda, v 12 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 nesreči pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo.

Ob 13.50 sta v naselju Družinska vas, občina Šmarješke Toplice, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Bela Cerkev so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, nudili prvo pomoč poškodovanim in z vpojnimi sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so dve osebi oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Delavec cestnega podjetja je zavaroval mesto nesreče s prometno signalizacijo in očistil cestišče.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (11), Afganistana (4) in Nepala (1).