V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.368 klicev. Med 523 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 134 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo.

Ob 14.17 se je v naselju Malna, občina Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj, obrnili vozilo na kolesa, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle tekočine. Eno osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 14.32 sta v Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, nevtralizirali iztekle tekočine, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP. Dve poškodovani osebi so reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.07 sta v Rožni dolini, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZGRD Nova Gorica so odklopili akumulatorja, sanirali cestišče in pomagali Policiji. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.26 je v Špeglovi ulici v Velenju verižno trčilo 6 osebnih vozil. Gasilci PGD Velenje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator na enem vozilu in nudili pomoč drugim enotam. Eno osebo so reševalci odpeljali v ZD Velenje.

Ob 19.53 sta na Streliški cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle tekočine. Reševalci NMP Maribor so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Ob 20.11 je na cesti Dravograd–Maribor, v naselju Javnik v občini Podvelka, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč Policiji in vlečni službi pri nakladanju vozila. Reševalci ZRC Koroške – enota NMP Radlje ob Dravi so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 23.16 je na Ljubljanski cesti v Trzinu osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in prometni znak. Gasilci PGD Trzin in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 6 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, po 3 rope in ponarejanja denarja, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 grožnji ter po 1 ponarejanje listin, drzno tatvino in nasilje v družini.

V noči na 14. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault grand Scenic, letnik 2017, bele barve, registrskih oznak LJ 48-AUF.

V noči na 14. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel corsa, letnik 2019, modre barve, registrskih oznak LJ 43-PTJ.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 77 oseb, 39 na območju PU Novo mesto in 38 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Rusije (25), Afganistana (12) in Konga (10).

 

Spletno uredništvo