V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.410 klicev. Med 563 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

 

V 88 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa nismo pridržali nobenega voznika.

Ob 2.44 je v naselju Grajena, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili cestišče in vozilo postavili na kolesa.

Ob 16.54 je pri naselju Tolsti Vrh pri Mislinji, občina Mislinja, na cesti Mislinja–Rogla, voznik osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Vozilo je pristalo na boku na težko dostopnem terenu. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo, ga obrnili nazaj na kolesa ter preprečili iztekanje nevarnih snovi v naravo.

Ob 17.33 sta na regionalni cesti v Gornjem Doliču, občina Mislinja, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protipožarno zavarovali vozila ter sanirali iztekle tekočine. Ena oseba je bila v nesreči poškodovana in so jo odpeljali z reševalnim vozilom v bolnišnico.

Ob 17.56 je na hitri cesti pri naselju Zvirče, občina Tržič, osebno vozilo zletelo s ceste. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 19.43 je v Društveni ulici v Ljubljani osebno vozilo trčilo v parkirano osebno vozilo, se pri tem prevrnilo na streho in poškodovalo še štiri v bližini parkirana osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali območje nesreče zaradi pogrešanega voznika prevrnjenega vozila, vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in očistili vozišče.

Ob 21.02 je na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, nudili osvetljevanje kraja in nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 30 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 grožnjo.

V noči na 26. 11. 2022 je bil v Ajdovščini ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio 1.2, temno modre barve, letnik 2001, registrskih oznak GO RU-039.

26. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Nissan micra, letnik 2004, svetlo rjave barve, registrskih oznak LJ 01-VCR.

V noči na 26. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Volkswagen Passat 1.9 tdi, letnik 2003, sive barve, registrskih oznak KP H5-411.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 172 oseb, 76 na območju PU Novo mesto, 67 na območju PU Koper, 26 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (37), Indije (32) in Rusije (23).

 

Spletno uredništvo