V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 957 klicev. Med 406 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 39 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 0.53 se je na Kletni ulici v Slovenskih Konjicah na streho prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali in osvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč delavcem avtovleke pri nalaganju vozila.

Ob 15.11 sta v naselju Stari trg pri Ložu v občini Loška dolina trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, sanirali razlite tekočine ter nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Cerknica so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

27. 11. 2022 okoli 15.15 se je na regionalni cesti izven naselja Zgornja Sorica v občini Železniki zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 75-letni voznik iz Vrhnike je vozil osebni avtomobil ljubljanskih registrskih oznak iz smeri Vresja proti Zgornji Sorici. Pri tem je z vozilom zapeljal izven vozišča na brežino, kjer je trčil v prometni znak in umrl na kraju prometne nesreče. Policisti Policijske postaje Škofja Loka še preiskujejo okoliščine prometne nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in grožnji ter po 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 167 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 118 na območju PU Koper, 45 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (55), Kube (26) in Konga (19).

 

Spletno uredništvo