V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 916 klicev. Med 342 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 62 prometnih nesreč, 26 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.44 se je na Strmi poti v Novem mestu med posipavanjem poti prevrnil komunalni traktor s plugom. Gasilci GRC Novo mesto so traktor postavili na kolesa in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 15.34 sta v naselju Selo pri Ihanu, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Domžale so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 21.51 je v naselju Koprivnica, občina Krško, tovorno vozilo zdrsnilo z vozišča in se pri tem prevrnilo po pobočju na bok. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preverili iztekanje motornih tekočin in nudili pomoč policistom pri osvetljevanju kraja. Reševalci NMP Krško so poškodovani osebi oskrbeli na kraju in prepeljali v UC Brežice.

Včeraj, okoli 22. ure je v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik kombija in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija  trčil v pešca, ki je hodil ob robu ceste in nato s kraja odpeljal. Pešec se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so kmalu v bližini izsledili voznika, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranost, ki je pokazal rezultat  0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenje, policisti pa še zbirajo obvestila in bodo o okoliščinah obveščali pristojno  državno tožilstvo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, 5 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 14 tatvin, 9 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in nasilji v družini ter po 1 ponarejanje denarja in grožnjo.

V noči na 23. 1. 2023 je bil v Novem mestu ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio, rdeče barve, letnik 2018, registrskih oznak NM DL-157.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 47 oseb, 22 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana ter po 1 na območjih PU Celje in Kranj.  Med obravnavanimi tujci je največ državljanov Iraka (12), Rusije (9) in Maroka (8).

 

Spletno uredništvo