V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.782 klicev. Med 721 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 112 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 9.16 sta v križišču Ceste Boštjana Hladnika in Ulice Alenke Hlebce v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, očistili po vozišču razlite tekočine in s pomočjo avtodvigala vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 10.39 sta v naselju Ratanska vas v občini Rogaška Slatina trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine po vozišču in nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 11.21 sta na ulici Poslovna cona Risnik v Divači v krožišču trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so kraj dogodka zavarovali in odklopili akumulator. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Izola reševalci NMP.

Ob 19.42 je na avtocesti med uvozom in izvozom za Ivančno Gorico tovorno vozilo prebilo varnostno ograjo in obstalo. Nepoškodovani voznik je že pred prihodom gasilcev zapustil vozilo. Gasilci PGD Grosuplje in Stična so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in po navodilu DARS-a odstranili uničeno varnostno ograjo ter nudili pomoč vlečni službi. Zaradi premikanja vozila je začelo iztekati motorno olje, zato so namestili pivnike in preprečili nadaljnjo iztekanje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 86 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, po 3 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, ter po 1 rop, drzno tatvino in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 61 oseb in sicer 32 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Ljubljana, 4 na območju PU Murska Sobota in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 16 državljanov Turčije, 15 Burundija in 9 Kube.