V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.377 klicev. Med 562 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 71 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

 

V 97 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Maribor.

Ob 12.41 sta na hitri cesti od Bazare proti Vrtojbi, občina Šempeter – Vrtojba, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Nova Gorica. Poškodovana je bila ena oseba.

Ob 17.01 sta na avtocesti v predoru Ločica v smeri Ljubljane trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so pregledali osebe udeležene v prometni nesreči, katere pa niso utrpele večjih poškodb.

Ob 19.58 se je na cesti Kamnik–Ločica v naselju Soteska, občina Kamnik, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Kamnik so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo in nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi. Zaradi prometne nesreče je bila cesta popolnoma zaprta okoli ene ure.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Kranj in PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 18 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini ter 1 ponarejanje denarja.

V noči na 13. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden Renault megane, kovinsko srebrne barve, letnik 2018, registrskih oznak CE ZI-909.

13. 1. 2023, okoli 10. ure je bil na Dunajski cesti v Ljubljani ukraden VW passat karavan, kovinsko srebrne barve, letnik 2012, reg. oznak KR ZS-355.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 64 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 37 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper, 1 na območju PU Kranj, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Konga DR (10), Maroka (9).

 

Spletno uredništvo