V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.359 klicev. Med 538 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 94 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 8.10 je v Jelendolu, občina Tržič, traktor s prikolico na kateri je bil bager zdrsnil v potok. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj nesreče, vozila dvignili na cesto, odklopili akumulator in postavili bariero za lovljenje izteklih tekočin. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 12.35 je v Kokri, občina Preddvor, padel motorist in se poškodoval. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator, pomagali reševalci NMP Kranj in zavarovali kraj pristanka helikopterja SV z ekipo HNMP. Poškodovanca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.16 sta na cesti med Rakovim Škocjanom in Postojno v občini Postojna trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist si je pri tem poškodoval zapestje. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP Postojna in policistom. Poškodovanca so reševalci oskrbeli na kraju dogodka.

Ob 16.14 je v bližini Plužne, občina Bovec, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci PGD Bovec so pomagali reševalcem NMP Tolmin pri reševanju poškodovanca. Helikopter Slovenske vojske z ekipo HNMP ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 15.35 je v Poljanah nad Škofjo Loko, občina Gorenja vas – Poljane, viličar stisnil delavca. Gasilci PGD Poljane so mu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka. Zaradi hudih poškodb je oseba umrla na kraju dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 12 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 grožnjo.

V noči na 20. 9. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Mitsubishi colt 1.3, letnik 2005, rdeče barve, z registrsko številko LJ 823-UD.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 97 oseb, 43 na območju PU Koper, 40 na območju PU Novo mesto in 14 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Iraka (31), Afganistana 26 in Sirije (19).

 

Spletno uredništvo
Slika je simbolična