V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.454 klicev. Med 611 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Nekaj pred 10. uro je na Bohoričevi cesti v Ljubljani voznik osebnega vozila na prehodu za pešce zbil peško, ki se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Okoli 12.30 je na cesti med Zgornjo Besnico in Besnico prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen motorist. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad motorjem in zapeljal izven vozišča, ter padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Motorist je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in neregistriran motor.

Ob 12.38 sta pri naselju Tupaliče, občina Preddvor, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 19.30 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Smledniku, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar.  Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil z neprilagojeno hitrostjo in trčil v zadnji del vozila, ki je pred njim zavijal na dovoz. Kolesar se je pri tem lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 60 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 25 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, 2 drzni tatvini, 1 ponarejanje listin ter 1 nasilje v družini.

Včeraj,  okoli  12.30 smo bili obveščeni o ropu na Celovški cesti v bližini ulice Na Korošci. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznanec  pristopil do oškodovanke na pločniku, jo  podrl na tla in ji odtujil nakit, ki ga je nosila, nato pa s kraja zbežal. Oškodovanka se je v dogodku lažje poškodovala.  Storilec  je  povzročil  za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti  še nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil za izsleditev storilca, o vseh okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli  20 let, izrazito suhe postave, oblečen je bil v sivo majico s kratkimi rokavi in modre jeans kratke hlače.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper, 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (10), Gambije (4), Maroka (4).

 

Spletno uredništvo