V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.416 klicev. Med 629 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru, ter 97 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 12.11 sta v Novi vasi pri Ptuju v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 19.33 je v Zalogu, občina Straža, osebno vozilo zapeljalo z mostu v reko Temenico. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom postavili vozilo iz vode na cestišče in odklopili akumulator. Reševalci NMP Novo mesto so tri osebe pregledali na kraju, nadaljnje zdravniške oskrbe niso potrebovale.

Ob 20.10 je v Orehovcih, občina Gornja Radgona, vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na boku v obcestnem jarku. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah, odklopili akumulator, vozilo postavili na cestišče in nudili pomoč pri nalaganju na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 20.10 je v naselju Vrtojba, občina Šempeter-Vrtojba, voznica osebnega avtomobila spregledala oznake za zaporo hitre ceste H4, zapeljala na gradbišče in trčila v večji kup materiala. V nesreči se ni poškodovala. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta zavarovala kraj dogodka in preventivno odklopila akumulator na vozilu. O dogodku so bili obveščeni policisti in vzdrževalci ceste.

Ob 22.02 sta na Kolodvorski cesti v Mengšu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulator ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

Ob 22.00 sta na Celjski cesti v Rogaški Slatini trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, iz vozila iznesli poškodovano osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 8 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 23 vlomov, 1 rop, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, ter 1 nasilje v družini.

4. 11. 2022 je bil v okolici Lukovice ukraden štirikolesnik znamke TGB, črno modre barve, letnik 2021, registrskih LJ 71-DM.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 176 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 124 na območju PU Koper, 35 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Celje in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (85), Afganistana (33) in Iraka (17).

Spletno uredništvo