V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1548 klicev. Med 615 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 102 kršitvi javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 102 prometni nesreči s premoženjsko škodo, 22 prometnih nesreč z lahko in 5 z hudo telesno poškodbo ter 2 prometni nesreči s smrtnim izidom. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil.

Ob 6.24 je na regionalni cesti med Predelom in Bovcem, v bližini naselja Log pod Mangartom v občini Bovec, voznica zapeljala s ceste in obstala v reki Koritnici. Gasilci PGD Bovec so avto izvlekli iz struge. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Tolmin in jo odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 8.09 je na cesti Stari trg ob Kolpi–Vinica, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na boku. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj pomagali pri oskrbi ter prenosu poškodovane osebe, ki je bila odpeljana v SB Novo mesto.

Ob 9.30 se je na regionalni cesti Sovodenj–Cerkno, občina Gorenja vas-Poljane, osebno vozilo zaletelo v podporni zid ter se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Škofja Loka in Sovodenj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščenega poškodovanega voznika iz vozila ter vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah. Reševalcem NMP Škofja Loka so pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 10.24 sta v kraju Topovlje, občina Braslovče, trčila motocikel in osebno vozilo. Pri tem se je poškodoval motorist. Gasilci PGE Celje in PGD Parižlje – Topovlje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odstranili vozili s cestišča in nudili pomoč pristojnim službam. Reševalci NMP so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 13.59 sta v Podplatu, občina Rogaška Slatina, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP in odklopili akumulatorja na vozilih. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 14.10 je v naselju Sv. Florijan, občina Rogaška Slatina, motorist trčil v drevo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP in zavarovali mesto pristanka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP, ki je poškodovanca prepeljal v UKC Maribor.

Ob 15.38 je na cesti Gaber–Uršna Sela, občina Semič, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovane osebe oskrbeli in jih odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenih.

Ob 16.48 so na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Povodjem, občina Ljubljana, trčila tri osebna vozila. Eno vozilo je pri tem zapeljalo s cestišča, se okoli 70 metrov prevračalo in obstalo na strehi ob avtocesti. Poškodovana voznica je ostala ukleščena v vozilu. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom rešili voznico iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu. Odklopili so tudi akumulator na vozilu. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Nekaj  po  18.  uri  so  bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na Krumperški ulici v Domžalah, v kateri je umrl 72 letni kolesar. Po do sedaj zbranih  obvestilih  je vozil  po cesti od Gorjuš proti Domžalam po strmem klancu  navzdol  in  v ovinku zaradi neprilagojene hitrost zapeljal s ceste ter  trčil  v drevo. Kljub temu da je imel na glavi čelado, je bilo trčenje tako  silovito,  da  je  na  kraju  zaradi poškodb umrl. Zdaj znani podatki kažejo  na  to,  da  je  bil  v nesreči udeležen sam. Policisti so opravili ogled,  o vseh  ugotovljenih  okoliščinah  prometne  nesreče  bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 76 intervencij na javnem kraju in 26 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 44 tatvin, 20 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 rope, 3 grožnje, 2 nasilji v družini in 2 ponarejanji denarja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 46 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 23 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (12) Burundija (10) in Sirije (8).