V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.428 klicev. Med 585 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 154 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 104 kaznivih dejanj.

V 136 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 6.58 so na avtocesti Blagovica – Lukovica v bližini naselju Spodnje Loke, občina Lukovica, trčila tri vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. Delavci DARS-a so očistili po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana.

Ob 12.30 je v bližini naselja Vrtojba, občina Šempeter-Vrtojba, osebno vozilo zapeljalo z vozišče in pri tem trčil v brežino. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri reanimaciji voznika, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in odklopili akumulator.

Ob 13.02 sta na Savski cesti v križišču z Aškerčevo ulico v Domžalah trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR so zavarovali in pregledali kraj dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Včeraj,  okoli  13.30  se  je  na  cesti  od  Ortneka proti Žlebiču zgodila prometna nesreča, v  kateri  sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne  nesreče  je prišlo, ker je voznica zapeljala na drugo stran ceste in  čelno  trčila  v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je lažje telesno   poškodovala   potnica   v  vozilu udeleženke.

Vir: Policija

Ob 13.39 sta v naselju Blanca, občina Sevnica, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, iz osebnega vozila s tehničnim posegom izvlekli voznika, nudili pomoč reševalcem NMP in z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču izteklih motornih tekočinah. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 14.07 je na cesti Soteska – Dvor pri naselju Drenje, občina Dolenjske Toplice, osebno vozilo zapeljalo z vozišča na brežino, se pri tem prevrnilo na streho in obstalo na vozišču. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu v nesreči poškodovani osebi do reševalnega vozila, postavili vozilo nazaj na kolesa, nevtralizirali po vozišču iztekle motorne tekočine in očistili vozišče. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Ob 14.28 je v Staršah osebno vozilo zapeljalo z vozišče in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, preprečili nadaljnje iztekanje tekočin in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 15.11 sta na Roški cesti v Semiču trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja na vozilih. Dežurni delavec cestnega podjetja je očistili vozišče. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Ob 20.31 je v naselju Petanjci, občina Tišina, voznik s sopotnico na skuterju trčil v srno, pri čemer se je sopotnica težje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so pomagali reševalcem NMP ter osvetljevali kraj nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 25 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 5 ponarejanj denarja, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 nasilji v družini, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 167 oseb, 105 na območju PU Koper, 56 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Celje in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (78), Rusije (26) in Pakistana (15).

 

Spletno uredništvo