V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.383 klicev. Med 592 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 9.39 sta na cesti Solkan – Plave, občina Kanal ob Soči, trčila osebno vozilo in kombi. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in z absorbentom posuli po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 11.06 je na Šubičevi ulici v Ljubljani v parkirni hiši starejšemu vozniku postalo slabo, se nekontrolirano peljal, drsal ob steni garažne hiše in trčil v kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so kraj zavarovali in nudili pomoč pri izstopu osebe iz vozila. Zaradi zadimljenosti garaže so gasilci upravnici garažne hiše svetovali naj vključi prezračevalni sistem. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 14.29 sta na Dolenjski cesti v naselju Lavrica, občina Škofljica, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so pregledali in zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na enem osebnem vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 17.30 sta v naselju Pobegi v občini Koper trčili osebni vozili. Gasilci GB Koper so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka.

Ob 17.48 je na cesti 1. Maja v Kranju osebno vozilo zapeljalo na rob parkirišča. Gasilci GARS Kranj so nasedlo vozilo stabilizirali, odklopili akumulator, posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom vozilo dvignili nazaj na parkirišče.

Ob 17.49 je na cesti Tolmin – Most na Soči, občina Tolmin, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, sanirali po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Tolmin. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 17 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 grožnji, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Včeraj okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o dogodku na območju Dunajske ceste v Ljubljani, kjer je do sedaj neznani osumljenec vstopil v eno izmed denarnih ustanov, ter od zaposlenih zahteval denar. Potem ko je odtujil nekaj sto evrov gotovine, je peš pobegnil s kraja. Po do sedaj znanih podatkih osumljenec v dogodku ni uporabljal nevarnih predmetov, prav tako pri tem ni bil nihče poškodovan.

Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil za in preverjanjem vseh okoliščin ter izvajajo aktivnosti za izsleditev osumljenca. Vse ki bi kaj vedeli o dogodku pozivamo, da o tem obvestijo policijo na št. 113, najbližjo enoto policije, lahko tudi anonimno na št. 080 1200.

Opis osumljenca: moški visok okoli 190 cm, svetlih oči, suhe postave, oblečen v črne dolge hlače – trenirko, črn pulover. Nosil je črno  volneno kapo in modro kirurško masko.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 136 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 76 na območju PU Koper, 34 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Ljubljana, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (26), Irana (23), Bangladeša (22).