V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.132 klicev. Med 488 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

 

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.11 sta na Belokranjski cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto. Poškodovanih ni bilo.

Ob 6.14 sta na cesti Rakitnik–Postojna, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Postojna.

Ob 7.25 je v bližini naselja Slivniško Pohorje, občina Hoče-Slivnica, tovorno vozilo cestnega podjetja, ki je plužilo cesto, zdrsnilo s cestišča. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, delavci cestnega podjetja pa ga bodo izvlekli sami. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 11.53 sta v Ulici heroja Staneta v Žalcu trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Žalec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 24 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje denarja in nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in poskus roparske tatvine.

V noči na 19. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto, znamke Renault koleos, črne barve, letnik 2019, registrskih številk KR IN-407.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 84 na območju PU Novo mesto in 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Ruske federacije (19) in Maroka (15).

Spletno uredništvo