V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.563 klicev. Med 608 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 94 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, prav tako nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika na območju PU Maribor in PU Ljubljana.

Ob 9.45 sta na avtocestnem odseku Krtina – Blagovica pri počivališču Lukovica, občina Lukovica, v naletu trčili osebni vozili. Ob trku se je sprožil samodejni klic v sili iz vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili reševalcem NMP pomoč pri imobilizaciji ponesrečene osebe, odklopili akumulatorja in počistil cestišče. Reševalci so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.52 je v naselju Čagošče, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom trčil v stanovanjsko hišo in elektro omarico poleg nje. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in počistili cestišče. Poškodovano osebo so reševalci NMP Ljubljana oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Zaradi poškodbe elektro omarice je bil obveščen tudi dežurni Elektro Ljubljana.

Ob 11.58 je v ulici Gradnikovih brigad, občina Nova Gorica, osebno vozilo zbilo kolesarko. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet do prihoda policistov ter nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica. Ti so poškodovano kolesarko oskrbeli in pripeljali bolnišnico v Šempetru pri Gorici.

Ob 12.49 sta na regionalni cesti Laško – Celje v kraju Debro, občina Laško, v naletu trčili osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP so osebi oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 15.22 sta na regionalni cesti Trojane – Domžale trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci CZR Domžale in PGD Blagovica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na motornem kolesu. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Domžale.

Ob 16.00 je na avtocestnem odseku Krtina – Domžale v smeri Ljubljane voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila in ga predali reševalcem NMP Domžale. Ti so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU Maribor, PU Novo mesto in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje, PU Murska Sobota in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 ponarejanji listin ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 306 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 238 na območju PU Koper, 57 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (109), Afganistana (74), Iraka (33).

 

Spletno uredništvo